לבחור נכון
כולנו רוצים לעשות בחירות נכונות בחיים. לבחור נכון את העיסוק המקצועי שלנו, את בני הזוג, את מקום המגורים, החברים, התחביבים, הבילויים, וגם את הארוחות שלנו ואת ההנאות הקטנות.
בעידן השפע, גם את התזונה שלנו אנחנו רוצים לבחור נכון, כדי שאנחנו וילדינו ניהנה מחיים ארוכים, טובים ובריאים.
אך לאור שלל הדעות, המידע, ההמלצות והמוצרים על המדפים, הבחירה לא תמיד פשוטה.
מדרג המזונות הישראלי הוא שיטה מבוססת מדעית, שפותחה על-ידי מומחים בתזונה ובבריאות כדי לעזור לנו לבחור נכון ולהיטיב את בריאותנו ואיכות חיינו.
השיטה מבוססת על חלוקת מגוון המזונות לארבע קבוצות מזון ולקבוצת משקאות. בכל קבוצה דורגו המזונות ב-3 דרגות: להעדיף לצרוך במתינות ולהמעיט, זאת על פי קריטריונים תזונתיים שקופים, מפורטים ובלתי תלויים.
החלוקה הפשוטה ל-4 קבוצות מזון ול-3 דרגות העדפה והשימוש בצבעי הרמזור המוכרים, יאפשרו לכל אחד – מהצרכן שמתעניין בתזונה ועד למומחי התזונה והבריאות – להבין את עולם התזונה בקלות, לבחור נכון מתוך שפע האפשרויות, ולהצליח לעשות שינויים תזונתיים בני-קיימא.
שיטת מדרג המזונות הישראלי שמה דגש על עידוד תזונה בריאה כאסטרטגיה מובילה לקידום בריאות הציבור (A Non-Diet Approach).
היא משרטטת גבולות ברורים בין "ירוק", "כתום" ו"אדום" מחד, ומאידך מייצגת במבנה שלה גמישות תזונתית רבה – שנותנת ביטוי לצרכים תזונתיים שונים, לבחירות ולהעדפות אישיות.
הגמישות התזונתית גם מאפשרת בתדירות המתאימה, לצרוך מזונות מ-3 דרגות ההעדפה. הדבר חשוב, בפרט בעידן הנוכחי, לפיתוח יחסים בריאים עם אוכל ואכילה ולשימור תחושת ההנאה הטבעית משלל סוגי מזון.
לבחור נכון – שיטת מדרג המזונות הישראלי – יוצרת שפה חדשה בהמלצות התזונתיות תוך שימוש בשפת הצבעים. אם נדבר כולנו – מומחי התזונה, רופאים, אנשי חינוך, תעשיית המזון והצרכנים – באותה השפה, נוכל להביא לשינוי משמעותי בבריאות הציבור בישראל.
מרב מור-אופיר
ופרופ' רם רייפן