היתרונות ההסברתיים של מבנה מדרג המזונות הישראלי

  1. *Most Parsimonious Model– המודל החסכוני וההולם ביותר

במדרג המזונות הישראלי, ההתייחסות למזונות מכל קבוצות המזון כמכלול אחד תוך מיקוד המודל בדירוג המזונות בתוך כל קבוצה  להעדיף לצרוך במתינות ולהמעיט, הוא מודל הסברתי קל להבנה, חסכוני והולם לעולם התזונה והבריאות במאה ה-21. 

היעדר הדגש על החלק היחסי של כל קבוצת מזון בצלחת (חסכוני), מאפשר להתמקד בבחירת המזונות הבריאים ביותר בכל קבוצה.
מיקוד זה נתון בליבת המאמצים לקידום בריאות הציבור בכל מדינות המערב, וגם בישראל.

  1. Nutritional Flexibility– גמישות תזונתית

אין המלצה אחת ויחידה לדפוס תזונה בריא ומומלץ. אין זה מרשם קשיח, אלא טווח רחב של אפשרויות וצרכים תזונתיים והעדפות אישיות.
בכך תואם מודל ההסברה את 
השונוּת הרבה בדפוסי תזונה בריאים הנצרכים ברחבי העולם ואת המגמה של תזונה מותאמת אישית.

הגמישות התזונתית גם מאפשרת בתדירות המתאימה מזונות משלוש דרגות ההעדפה (להעדיף, לצרוך במתינות ולהמעיט), ומייצגת גישה מאוזנת, חיובית ובריאה לאוכל ולאכילה, שלה חשיבות רבה לרווחתם של ילדים ומבוגרים ולמניעת הפרעות אכילה.

3.Simplicity – פשטות

למדרג המזונות הישראלי מבנה בסיסי פשוט, סימטרי, זכיר ומובן לכול, העושה שימוש בצבעי הרמזור המוכרים.
המזונות והמשקאות שמופיעים בהמלצה 
'להעדיף' ממלאים את רוב השטח של הצלחת והכוס, והדבר מעיד על המרכזיות שיש להם בהיותם מרכיב בריא בתזונה, לעומת מזונות שמומלץ להעדיף, לצרוך במתינות ולהמעיט

*באנלוגיה למושג הלקוח מעולם הסטטיסטיקה. מודלים חסכוניים הם מודלים פשוטים בעלי כוח הסברה רב. הם מסבירים נתונים על-ידי שימוש במספר מינימאלי של משתנים.

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות

Open chat
דילוג לתוכן