כמו בכל סיפור טוב, גם סיפור התזונה והבריאות לא יכול להסתכם רק בגיבורים הראשיים – סוכרים מוספים, מלח, שומן ודגנים מלאים – אלא יש בו גם דמויות משנה. אלה הם סוגי מזונות, חומרי גלם, אופני הכנת מזון וסוגי משקאות המשפיעים גם הם על מיקומם של המזונות והמשקאות השונים במדרג.
- ניטריטים וניטראטים המוספים למוצרי בשר מעובד
- בשר אדום
- שמנים שעשירים בחומצות שומן רב-בלתי-רוויות
- חומצות שומן טראנס סינתטיות
- פירות יבשים
- מיצי פירות וירקות טריים או 100% מיץ
- מזון בדרגת עיבוד גבוהה
- משקאות המכילים קפאין
- משקאות הממותקים בממתיקים דלי-קלוריות
- משקאות אלכוהוליים
- טיגון
- צליית בשר על גחלים